Epres torta
(A fenn látható is epres torta)
1. Epres fehér csoki torta:
Hozzávalók 8 főre:
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csipet só
- 6 dkg liszt
- 6 dkg étkezési keményítő
- 1/2 tk sütőpor
- 35 dkg fehér csokoládé
- 0,5 l habtejszín + 2 cs habfixáló
- 0,5 kg eper
- 4 ek víz
-
Elkészítés :
-
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a 4 ek hideg vízzel felverjük. A cukrot és a sót hozzáadjuk, majd tovább verjük fél percig. Belekeverjük a tojássárgáját, a lisztet, a keményítőt és a sütőport.
- A tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük, tűpróbáig sütjük.
- Ha kihűlt, kettévágjuk.
- A tejszínt felmelegítjük, majd a tűzről levéve, hozzáadjuk az összetördelt fehér csokit.
- Kevergetjük, amíg elolvad, majd 4 órára hűtőbe tesszük. (1 nappal előre is elkészíthetjük.)
- Az epret megmossuk, lecsepegtetjük.12-14 szép szemet félreteszünk díszítéshez, a többit szeletekre vágjuk.
- A fehér csokis tejszínt felverjük krémesre a 2 csomag habfixálóval. Három egyenlő részre osztjuk.
- Egy részét rákenjük a tortalapra, majd rárakjuk az eperszeleteket.
- Ezután rákenjük a következő részt, majd ráhelyezzük a másik tortalapot is.
- Ezután az egész tortát vékonyan bekenjük a maradék krémmel.
- Ami a legvégén marad, azzal díszíthetjük nyomózsák segítségével.
- Rátesszük a díszítésre szánt epreket, és fehér csoki forgácsokat is szórunk rá. (zöldséghámozó segítségével)
- Majd hűtőbe rakjuk 2 órára, és kész!
-
sütési mód:
alul-felül sütés
-
-